8.23.2018

Шкода марихуани для психіки та мозку людини


У Ізраїлі(найперша дружня країна України) - створили робота, який може вирощувати марихуану в домашніх умовах. Нова розробка використовує нейромережу для вирощування насіння канабісу у спеціальному лотку та контролює рослину на всіх етапах росту.

Технология передбачає автономне управління процесом проростання насіння і не вимагає втручання людини.

- повідомляє глава компанії Seedo, що створила свою роботу.

Компанія вже співпрацює з декількома американськими партнерами, які зацікавлені в перспективі у вирощування марихуани в будинку під контролем робота. Також технологія дозволяє вирощувати інші рослини, з цією метою робота планують експортувати в інші країни. джерело 


Про що мовчать ті, що розвернули у світі(у мережі інтернет) компанію що до легалізаціїї маріхуани: 

- канабіс, як і алкоголь та тютюн, визиває залежність людини від наркотичної отрути,  погіршення психічного здоров'я у вигляді вираженої розумової слабкості -  шизофреноподібного дефекту і як наслідок до загального погіршення здоров'я та до передчасної смерті людини.  



Шкода марихуани для психіки людини: 

У осіб, які вживають марихуану, часто є незруйні стани з загальною слабкістю, тугою, емоційною нестабільністю, розладами сну, іпохондрічностью, а також психопатичним розвитком особистості з характерним свуженням інтересів та підвищеною афективністю. Дослідниками було описано цілий ряд різних типів патологічного розвитку особистості у пацієнтів, які тривалий час використовували марихуану:
- підвищення збудливісті(афективно-вибуховими), істеричний синдром з іпохондричними включеннями, також - шизоїдний, астенічний та апатико-абулічний тип;
Апатико-абулічний синдром - у психіатрії - синдром апатії та абулії, для якого характерні:
- душевна зпустошенність;
- психічна та фізична адинамія(адинамія - різкий падіння сил, м'язова слабкість, що супроводжується значним зменшенням або повним зупиненням рухової активності;
- бідність афективної сфери
- безучасність до себе та до оточуючих реалій.

Деякі з представлених типів патологічного розвитку поєднують з аналогічними типами в клініці алкоголізму: астенічний (з істеричними включеннями), експлозивним та апатичним. Крім того, показана можливість динаміки типів патологічного розвитку особистості в результаті розвитку гашишизму та алкоголізму від астенічного до апатичного. 

У вживаючих марихуану також описаний і псевдопаралітичний синдром, відомий за клінікою алкоголізму. Из сказанного означає, що при споживанні марихуани спостерігається така ж прогресуюча інваліділізація, як і при алкогольній енцефалопатії.

Через етап психопатизації, що включає астенічні, істеричні, експлозивні (аффективно-вибухові), апатико-абулічні (шизоїдні) типи, задежні на гашишізм та алкоголь приходять до органічної деменції. Можливі також: форма энцефалопатии (с псевдопаралитическим синдромом), торпедна форма энцефалопатии (з шизоформным синдромом) і психотичний варіант енцефалопатиії (з галлюцинаторными і галлюцинаторно-параноідними синдромами).


У західній літературі для характеристики хворих гашишизмом прийнятий термін «амотиваційний синдром». 
Споживання марихуаны в европейскій популяції населення не показує несприятливих наслідків, тому що переходить в інші форми наркозалежності, а наслідки вживання нових наркотиків маскуються або не дають розвинути ускладнення гашишізму. 

Крім того, систематичне вживання марихуани в європейській популяції поширене переважно в таких групах, життя індивідуума у яких короткочасна та випадає з-під соціального контролю (злочинці, богеми, молодіжні субкультурні групи та ін.). Тому опис  повної клінічної картини розладів внаслідок вживання марихуани слід шукати у авторів, що працюють у країнах, де споживання марихуани традиційне, а саме в країнах Середньої Азії 

Вплив марихуани на мозок: 

у виникненні психоорганіческого синдрома при вживанні марихуани істотну роль грають судинні порушення. В експериментах на собаках було показано, що острая гашишна інтоксикація викликає порушення кровотоку в судинах мозку, навколосудинний набряк нервових кліток. 

Уявіть собі мозок! Він дуже оплетений капілярами, які несуть кисень та інші живні речовини до нашого мозку. В результаті вживання марихуаны, токсичні речовини попадають у кровь. У капіллярах що харчують мозк, ці речовини викликають стан крові, у якому вона не може вільно рухатись по капілярах і відбувається набряк частини кори головного мозку

А чим більше вмирає нервових клітин, тим тупішою станет людина! 
Адже саме мозок відповідає за процеси, які відбуваються всередині організму, він контролює абсолютно все. Хворий мозок буде працювати гірше, а отже, ті, хто палить марихуану, виглядають такими "пофігистами". У них просто немає внутрішньої енергії, щоб робити щось корисне і їх мозок хворіє. 
Крім того, спостерігаються дистрофічні процеси в гангліозних клітинах (гостре набухання, каріоцитоліз, іноді зморщення) і проліферація кров'яних елементів.
При постійному вживанні марихуани відбувається поширене ураження нервових клітин(відбувається зморщення нервових клітин, різні ураження ядер нервових клітин, порушення харчування нервових клітин) все це веде до порушення функцій нервової системи.

Ці явища особливо виражені в корі мозку, підкоркових вузлах та мозжечку. Таким чином, при гашишизмі патологічний процес у мозку носить характер токсико-дистрофічної енцефалопатії з судинними порушеннями. 


Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.