10.14.2018

Вейпінг - нова тютюнова загроза для України

Вейпінг - нова тютюнова загроза для України

Сюжет Вісті Надії про вейпінг та шкоду від електронних сигарет.

«Пар від вейпів містить десятки токсичних речовин. Найбільш небезпечна речовина — це нікотин. І саме через вейпи людина може отримати нікотин навіть в більшій дозі, ніж в сигаретах», Otto Stoyka, головний лікар київського міського центру здоров’я.

У більшості країн Європи вже зрозуміли небезпеку цих пристроїв.

Представник Центру Громадянського Представництва "Життя" Dmytro Kupyra констатував: «В Україні відсутнє регулювання електронних сигарет. Діти мають право вільно купувати електронні сигарети».

Чому в Україні не регулють це питання?

За словами народного депутату України Наталія Веселова (Наталья Веселова), тютюнове лоббі через підконтрольних їм депутатів блокують розгляд #законопроект2820 шляхом реєстрації альтернативних законопроектів, які спотворюють ідею запровадження контролю за рекламою на продажем нових видів тютюнових виробів.

Законопроект 2820, який запровадить регулювання електронних сигарет, поданий на розгляд у Верховну раду більше двох років назад, але його так і не розглянула Верховна Рада.
#законопроект2820
____________
Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів, та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.