6.11.2019

Нікотинова приманка для дітей електронні сигарети Juul


Увага!
Завтра індустрія планує запускати чергову приманку для дітей – електронні сигарети Juul. І особливо ганебно, що презентація буде відбуватися на ДЕРЖАВНОМУ підприємстві Мистецький Арсенал.

Juul:
Має вигляд флешки. 
Смакує м’ятою, манго і морозивом та ін. 
АЛЕ діє, як наркотик, – заганяє своїх користувачів до пастки нікотинової залежності. Один картридж Juul містить стільки нікотину, скільки пачка сигарет.

Окрім того, куріння Juul підвищує ризик початку куріння звичайних сигарет серед підлітків і повністю підриває політику зменшення куріння серед дітей.

В США впродовж 2011- 2018 років поширеність куріння електронних сигарет серед старшокласників зросла з 1,5% до 20,8%. Одна з причин агресивний маркетинг Juul, спрямований на молодіжну аудиторію.

Експерти з громадського здоров’я вкотре нагадують, що електронні сигарети – небезпечні для здоров’я. Нікотин викликає залежність, негативно впливає на мозок, руйнує серцево-судинну систему.

В Україні ринок електронних сигарет взагалі жодним чином не врегульований. Електронні системи доставки нікотину МОЖНА продавати ДІТЯМ, МОЖНА рекламувати і МОЖНА не звітуватися про вміст заправних картриджів. Наслідок – 18,4% підлітків віком 13-15 років в Україні є курцями е-сигарет. Поява Juul і відсутність реакції з боку держави цю цифру може збільшити.

#законопроект2820, який би врегулював ці питання за європейськими стандартами, народні депутати так і не спромоглись прийняти за 4 роки.

Тому ми закликаємо ДЕРЖАВНЕ підприємство «Мистецький арсенал» відмовитися надавати майданчик для проведення презентації продукту, який ставить під загрозу здоров’я українців! 

А також закликаємо партії, які готуються до виборів у Верховну Раду включити у свої програми завдання заборонити продаж електронних сигарет дітям, та прибрати будь-яку рекламу цих пристроїв. Бо людський організм створений для дихання свіжим повітрям, а не димом/паром/аерозолем.
_________
Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.