9.24.2018

Через вживання алкоголю щороку..


Через вживання алкоголю щороку в усьому світі помирає близько трьох мільйонів чоловік. 


Це більше, ніж гине від СНІДу, насильства і дорожніх аварій, заявила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ). Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress. 

За словами фахівців, алкогольна отрута є причиною 1 з 20 смертей, при цьому враховується  - водіння в стані алкогольного "сп'яніння"(отруєння), супутнє насильство і численні захворювання, включаючи порушення серцево-судинної системи, цироз печінки і деякі види раку. 

Крім того, алкоголь підвищує ризик захворювання такими інфекціями, як туберкульоз, ВІЛ та пневмонія. Три чеверті всіх смертей, пов'язаних з алкоголем, припадає на чоловіків. Крім того, велика частка смертей (13,5 відсотка) серед молодих людей у ​​віці 20-29 років також доводиться на наслідки вживання алкогольних виробів. За оцінками ВООЗ, близько 237 мільйонів чоловіків і 46 мільйонів жінок страждають залежністю від алкоголю. В середньому, 2,3 мільярда людей щоденно вживають 33 грама чистого спирту(етанолу). Це еквівалентно приблизно двом келихам вина або великий пляшці пива.

Через вживання алкогольної отрути людина втрачає здатність до критичного мислення, тому кожна влада так зацікавлена у виробництві та вільному обігу алкогольної отрути серед населення.

__________
Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.