6.02.2019

Супрун-брехун та наркологічна теорія дози

"Відмовитись вживати алкоголь, але вживати відповідально" - це типовий парадокс мислення алкоголіка!

Уляна Супрун знову у фб та твітері виклала свою алкогольну пропаганду:
ось невеликий уривок:

"Сьогодні розкажемо, як зменшити шкоду від алкоголю — на індивідуальному та суспільному рівнях. Якщо ви все-таки від нього не відмовилися.

Розберіться з дозами:
Одна стандартна доза алкоголю — це та кількість спирту, яку печінка може знешкодити відносно швидко. Тож токсичний вплив на нервову систему буде мінімальний. Це 350 мл 5% пива, 40 мл горілки, віскі, коньяку чи іншого міцного напою, 150 мл вина. Що менше ви важите, то менше пийте. Спирайтеся саме на кількість доз алкоголю, а не на відчуття сп’яніння. https://bit.ly/2wrHAyQ


Краще випивати, а не напиватися
▪ Якщо ви випиваєте: одне пиво після роботи, чарку вишневої наливки із сусідами, які зайшли поспілкуватися, келих вина під час вечері — це одне. Якщо ви раз на тиждень випиваєте з друзями пляшку коньяку — це інше, і значно гірше для здоров’я. Бо значно більша доза діє на організм. Наразі, майже 40% чоловіків і 22% жінок в Україні періодично саме напиваються: споживають за раз еквівалент 80 грамів спирту та більше. https://bit.ly/2QDqHdR
▪ В будь-якій ситуації чоловікам варто пити не більше чотирьох доз будь-якого алкоголю, а жінкам трьох.


▪ Людям 18-24 років слід пити на одну дозу менше.
За цим посиланням https://bit.ly/1ehzF5K — калькулятор для обрахунку кількості спирту в напоях. Калькулятор каже, чи ви не перевищуєте “помірне споживання” та переводить алкоголю в кілометри пробіжки та бургери.
А цей тест допоможе розібратися, чи ви не п’єте понад міру: https://bit.ly/1cLhvqv ..."

___________
коментар ГО Тверезий Чернігів:
спочатку вона каже:
"Ми не втомимося повторювати, що безпечної дози алкоголю не існує. Це показало масштабне дослідження хвороб та смертності, пов’язаних з алкоголем в усьому світі." 
але зразу вводить алкогольну теорію помірної дози алкогольної отрути:
"Або ж принаймні вживати його відповідально"...
Тобто це і  є яскравий приклад добре спланованої маніпуляції.

Зрозуміло, сама Уляна Супрун статті у facebook не пише, пишуть її наймані помічники, які спираються на світові наркологічні теорії. Наркологія виникла досить недавно - наркологія як окрема медична наука встановилася в 1960-1970-і роки в СРСР(УРСР)

Наркологія (від грец. Νάρκη «заціпеніння, сон», і λόγος «вчення») - галузь медицини, що вивчає прояви наркоманії, токсикоманії та хронічного алкоголізму, що розробляє методи їх діагностики, лікування і профілактики

Наркологія визначається деякими дослідниками як розділ психіатрії, іншими - як окрема незалежна медична наука, що виділилася з психіатрії. 

Поняття «наркологія» використовується практично виключно на території пострадянського простору.  У Сполучених Штатах Америки з кінця 1980-х років спеціальність, що займається наркологічні проблемами, іменується як «аддиктивна медицина» (англ. Addiction medicine «адикція», від лат. Addictus «звик» + «медицина»). 

У Російській Федерації та Україні для отримання медичної спеціальності «нарколога» необхідна підготовка в інтернатурі / ординатурі за спеціальністю «психіатрія», а потім додаткова професійна перепідготовка за спеціальністю «психіатрія - наркологія». У США для отримання спеціальності лікаря-аддіктологія (англ. Addiction medicine physician) не потрібна підготовка по психіатрії. Американське суспільство аддиктивной медицини (англ.) Рос. відзначало, що лише близько 40% їх членів отримали сертифікацію по психіатрії.

Тобто, все те, про що розповідають помічники Уляни Супрун, береться з наркологічних теорій, які опанували(захопили) сферу алкогольної залежності. 

Наркологічні теорії були офіційно прийняти на рівні світових структур - Всесвітньої організації охорони здоров'я, ООН... в яких Україна також має членство. Вся урядові структури влади України підпорядковані угодам, які вона уклала зі світовими організаціями. Надаємо доказ:

Тобто, Уляна Супрун посилається на наркологічні теорії дози алкоголю, які є складовоє частиною угод та конвенцій ООН та Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це означає, що влада в Україні не має своєї власної думки, а лише слідує настановам з закордону. Та й сама Супрун не з України, тому тягне в Україну свої закордонні теорії.

Коли в сім'ї(Україні) алкогольна біда, то Уляна Супрун радить йти за порадою до іншої сім'ї(USA, ЕС, Австралії), яка також має алкогольну біду. То де тут логіка?  Логіки - нуль.

Якщо Уляна Супрун пропонувала припинити вживати алкогольну отруту, то чому вона радить вживати алкогольну отруту у вигляді дози? Може у Уляни Супрун та її помічників розлад психикі?

Правда така: 
Наркологічні теорії дози алкогольної отрути вигадані виробниками алкоголю та впроваджені у законодавство багатьох країн алкогольного світу.

Безпечної дози алкоголю - не існує. 
Якщо Україна хоче звільнитись від алкогольного рабства, то в першу чергу треба відмовитись від закордонних наркологічних теорій і встановити свої власні стандарти життя та правила.

Потрібно терміново прийняти найважливіший закон - закон про заборону пропаганди алкогольно-тютюнової символіки та реклами,  винести торгівлю алкогольно-тютюнової отрути у окремі не продуктові спеціализовані магазини, щоб зменьшити рівень вживання алкоголю та тютюну, як це зроблено в Канаді та в країнах Скандинавії.
_________
Підписуйтесь на новини сайту "Тверезий Чернігів", та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.