2.08.2023

Чи піде з посади директор департаменту Чернігівської ОВА Андрій Шемець

 

Якось одного разу у Австрії на автобані поліцейський зупинив людину, яка керувала автомобілем у нетверезому стані. З'сувалось, що це депутат австрійського парламентує. Через декілька днів його було покарано і позбавлено депутатського мандата. 

Але Україна - це не Австрія, а алкоголізм за кермом в Україні не завжди карається! 


"Кум, зять, сват завжди свого прикриє, або директор департаменту не спорту, а спирту!"

26 "грудня близько 22-ї години вечора на проспекті Миру патрульні поліцейські зупинили автомобіль Skoda Octavia, за кермом якого перебував знову вже втретє п'яний 38-річний директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОВА Андрій Шемець. Тоді коментувати цю подію Суспільному він відмовився.

Як на цей факт відреагував начальник Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус та про що після цього домовився з Андрієм Шемцем, він розповів у інтерв'ю Суспільному.


https://www.youtube.com/watch?v=HBnNi-HueNk



За словами Чауса, у нього з Шемцем була "серйозна розмова".

"Він був у відпустці, тільки повернувся з Бахмута, багато чого там побачив. Це його точно ніяким чином не виправдовує. Адже за кермо сідати п'яним не повинен ніхто, і має нести за це повну відповідальність".

Начальник ОВА додав, що він востаннє попередив директора департаменту та домовився з ним, що більше той п'яним за кермо сідати не буде.

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли правоохоронці ловили Андрія Шемця на кермуванні автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.


У 2015 році Шемця зупинили за кермом автомобіля ЗАЗ з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Тоді він відмовився від огляду на стан сп'яніння та порушив п. 2.5 ПДР України, за що йому виписали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані наркотичного, алкогольного чи іншого сп'яніння).


Проте адміністративне стягнення на Шемця тоді не наклали, а справу закрили. Адже судовий розгляд відбувся пізніше, ніж через три місяці після вчинення правопорушення.


Вдруге п'яним його зупинили  за кермом Skoda Octavia наприкінці березня 2020 року, коли той був заступником директора департаменту сім'ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Тоді він також відмовився від тесту на стан сп'яніння за допомогою приладу "Drager". Згідно з протоколом, він був із явними ознаками алкогольного сп`яніння: запахом алкоголю з порожнини рота, вираженим тремтінням пальців рук, різкою зміною забарвлення шкірного покриву обличчя.

У результаті судового розгляду, на Шемця наклали штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік та стягнули судовий збір у розмірі 420 гривень.

У липні 2020 року він подав апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції, але програв її.


Довідка

Андрій Шемець став директором департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації у червні 2021 року.

Він закінчив Чернігівський державний інститут економіки та управління за спеціальністю "Соціальна робота" та Чернігівський державний технологічний університет і став магістром державного управління.

Працював у 2006 – 2012 роках – головним спеціалістом управління у справах сім’ї та молоді ОДА.

У 2012 – 2013 був головним спеціалістом Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА.

До призначення на посаду директора працював заступником директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.