8.25.2018

Обережно - Моцик!

Коли закони та служби держави не працюють!


Пам'ятаю дуже показовий випадок що до законності та алкоголіків за кермом в Австрії, коли поліцейський на мотоциклі зупинив на автобані підозрілий автомобіль, за кермом якого сидів алкоголізований депутат парламенту Австрії. Поліцейський запропонував депутату пройти алкогольний тест, але той відмовився та почав "бикувати". В результаті він надів йому наручники та передав його прибулому на місце наряду поліції. На наступний день почався публічний розгляд справи, в результаті якого депутат покинув парламент і отримав судове покарання.

В Україні чиновник може бухати та сідати за кермо і йому за це нічого  не буде!

А ось і сам український чиновник - представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Сході України:

У ніч на 25 серпня в Києва поліція зупинила авто, за кермом якого сидів п'яний екс-посол України в США Олександр Моцик. Про це повідомляє "Інформатор".


Поліція зупинила авто на площі Шевченка через порушення правил дорожнього руху. Авто дипломата оберталося по колу на площі Шевченка проти руху.

У поліції зазначили, що водій мав явні ознаки алкогольного сп'яніння. Однак сам Моцик заперечував, що він вживав алкоголь. Йому запропонували пройти тест на Драгер або поїхати на медичний огляд, але у відповідь патрульні отримали відмову.

В результаті чого на Моцика був складений адміністративний матеріал за статтею 130 адміністративного кодексу України (Керування транспортними засобами людьми, що знаходяться в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння).

Після оформлення постанови дипломату викликали таксі, а його автомобіль евакуювали на штрафмайданчик. Відзначається, що на водійському килимку машини і сорочці Моцика були сліди не до кінця перевареної їжі - блювота.

Моцик Федорович з 2010 до 2015 року перебував на посаді надзвичайного і повноважного посла України в Сполучених Штатах Америки. Крім цього з 2004 року він обіймає посаду уповноваженого України в Міжнародному суді ООН.
___________
Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.