12.07.2018

«Тютюнові раби» з України у Польщі

 «Тютюнові раби» з України у Польщі

У Польщі знайшли нелегальну тютюнову фабрику, де працювали раби з України. 
Одеські правоохоронці спільно із зарубіжними колегами виявили в Польщі нелегальну фабрику з виробництва сигарет, де під примусом працювали українці.


Як повідомили УНІАН в Південному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України, операція з виявлення нелегальної фабрики проведена міжнародною групою в складі представників Держприкордонслужби України, Прикордонної служби Польщі, МВС Молдови та Європолу в промисловій зоні, розташованій в Великопольському воєводстві Польщі. 

Заходи проводилися під процесуальним керівництвом прокуратури Одеської області спільно зі слідчим управлінням Національної поліції в Одеській області.

Відзначається, що на нелегальному підприємстві в одному з приміщень виявлено 9 громадян України та 5 громадян Молдови. Також під час обшуку виявлено 13 тонн тютюну і більше 1 тис. ящиків цигарок, які були упаковані під відомі бренди. 

Сума оцінки виявленої в Польщі продукції становить понад 2 млн євро.
"З пояснень громадян України стало відомо, що організатори фабрики обіцяли їм легальне працевлаштування, однак після прибуття на територію Польщі, зразу забрали у них особисті речі, заборонили дзвонити близьким та повідомляти своє місцезнаходження. Згодом їх відвезли на територію зазначеної фабрики, де тримали в окремому приміщенні більше місяця ", - розповіли в управлінні.

Для контролю над ними було встановлено відеоспостереження та нагляд твома чоловіками, які цілодобово перебували на території нелегальної фабрики.
В результаті «тютюновим рабим» довелося працювати в дві зміни по 7 чоловік. За одну зміну дані особи виготовляли понад 100 ящиків сигарет.

__________
Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів, та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.