12.05.2018

Алкоголь, спиртзаводи та герої майдану



Про етимологічну диверсію - «Державне підприємство»

В Україні не існує державної монополії на виготовлення етиловго спирту ще з 1991 року, але у відео каналу 1+1 стверджується, що в Україні існує "державна монополія на виробництво етилового спирту" – все зосереджено в руках «державного» концерну «Укрспирт», але потім кажуть, що державного у цій історії зовсім не багато(немає зовсім нічого), так як контроль за самими заводами Укрспирту знаходиться у приватних руках.
Чи насправді це так? 

"Державна монополія на виробництво етилового спирту" - це міф для дурнів

Якщо подивитись законодавство України про «Державні підприємства», то з’ясується ось який факт:
на базі кожного так званого «Державного підприємства», згідно установчого статуту, працює приватная комерційна установа, яка отримує прибуток, з якого платить(або не платить) податок за використання «державної власності». Держава згідно статут не має права втручатись у діяльність комерційної структури, утвореної на базі «державної власності». Більшість «Державних підприємств» україни – збиткові і це зрозуміло чому.

Для розуміння того що відбувається наведемо простий приклад:  виробничі активи(«державна власность», завод) умовно коштують $1 000 000, але прибуток від користування цією «державною власністю» може сягати $100 000 000  на рік. Так от, з прибутку користувачі завода(«державної власності»)можуть сплачуваті державі мізерні $1000 або діяльність заводу буде взагалі визнана як збиткова, у випадку в ДП «Укрспирт» саме так і є, тому більшість  «Державних підприємств» є неприбуткові, бо це насправді вдало організована законодавча афера ще у середині 90-х.

Як свідчать статути всіх «Державних підприємств» України:
так саме як і НБУ, кожне «Державне підприємство» на відповідає по забов'язанням України, як і сама держава Україна на відповідає по забов'язанням «Державного підприємства». За таких умов підприємство не має права носити назву - «державне», бо це обман населення.

Законодавство по «Державне підприємство» було прийняте ще у 1995 році, їх залишилось в Україні біля 2500. Через таке законодавство, майже 25 років на утримання власності «Державних підприємств»(що насправді є приватні установи), отримуються величезні кошти з державного бюджету і такий підхід всіх влаштовує.

Важко уявити, щоб така брехлива система могла б існувати у країнах ЕС, до яких так прагне керівництво України. Таке нахабне законодавство може існувати лише у країнах колишнього СРСР. По суті це законодавство було творено для корумпованих, що безкарно грабувати населення та державу.
Державі потрібно повернути награбоване олігархами майно. Особливо те, що належить стратегічним підприємствам та терміново змінити державне законодавство.

А поки що - герої майдану дуже вдало встигли пристосувати «державну власність» «Державних підприємств» під свої бізнесові потреби та інтереси.

"Державна монополія на виробництво етилового спирту" - це міф для дурнів. За законом державне пыдприємство володії лише часткою акцій у розмірі до 51%, решта - 49% - частка приватних комерсантів!

Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів, та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.