3.29.2019

Про легальну і нелегальну алкогольну отруту у Чернігівській області


Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно з Північним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили діяльність незаконного виробництва небезпечного для здоров’я алкогольного сурогату. 

Цього разу підпільний цех, у якому виробляли фальсифікат, працював у гаражному приміщенні обласного центру. Виробництво здійснювалось шляхом змішування спирту невідомого походження з водою та іншими харчовими домішками з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво.

З підпільного «алкоцеху» у Чернігові поліція вилучила півтори тонни фальсифікату Загрозливим фактором для здоров’я споживачів було й те, що реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювалась як у традиційних скляних пляшках, так і в пластикових пакетах, так званих bag-in-box, а також у пластикових пляшках різного об’єму. При чому на 2-літрових «bag-in-box» було нанесено логотипи елітних алкогольних напоїв. За місяць фальсифікатори виготовляли понад 30 тисяч літрів алкоголю.

Крім «виробництва», злочинці налагодили канал постачання та реалізації незаконно ввезеної тютюнової та алкогольної продукції без марок акцизного податку та з маркуванням «duty free». 

Недоброякісну продукцію ділки збували оптовим покупцям, використовуючи мережу інтернет, через відкриту сторінку в соціальній мережі «ВКонтакте» та з використанням мобільних додатків «WhatsApp» та «Viber».

За результатами проведених 10 обшуків у місцях виготовлення та зберігання фальсифікату, а також в автомобілі, на якому здійснювалось його транспортування, із незаконного обігу вилучено 1 300 літрів спирту, 840 літрів алкогольних «напоїв» та 220 пачок тютюнових виробів. 

Крім цього, також було вилучено обладнання для виготовлення, розливу та пакування алкогольних напоїв, барвники та ароматизатори, порожня тара «bag-in-box», пластикові ємності із залишками спирту, фурнітура та транспортний засіб.

На даний час триває досудове розслідування щодо кримінального провадження, зареєстрованого за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут і транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.
______________
Коментар від tverezo-che.org
Насправді великої різниці між «фальсифікатом» та «не фальсифікатом» не існує, тому що при виготовлені алкогольної суміші використовується спирт та вода. Це лише алкогольна демагогія, яка приховує реальну природу алкоголізму та алкогольної отрути.

висновки cheline.com.ua наступні:
змішування спирту невідомого походження з водою - це фальсифікат
змішування спирту відомого походження з водою - це традиційні дозволені законом алкогольні «напої»...   
тобто, якщо алкогольні вироби виробляє алкогольна фірма - це добре, а якщо виробляє підпільний цех - це зло. Насправді і перще і друге - є зло, але про це не пишуть.

Кожний легальний завод з виробництва алкогольних виробів саме і робить це - змішує спирт з водою, тобто отруює воду етанолом, тобто виробляє отруйну воду та маскує цю суміш під назву «алкогольні напої»

Будь-яка пропозиція алкогольна мафії вирішити проблему «сурогатів» - це не більше ніж демагогія на рахунок продовження отруєння населення алкогольними сумішами.

Якщо хтось активно виступає проти виробництва «фільсифікату», то він повинен виступати і проти легального алкоголю у супермаркетах та магазинах.


_______________

Підписуйтесь на новини сайту "Тверезий Чернігів", та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.