3.22.2019

РПЦ Даёшь народу «качественную» алкогольную отраву

На фото священик Виборзької єпархії - протоієрей Сергій Бельков

Православна Церква підтримує законопроект МОЗ РФ про заборону продажу алкоголю особам до 21 року ... але не все так гарно, як воно виглядає на перший погляд...

У Громадській палаті Росії пройшли слухання на тему ініціативи з робочою назвою «Закон 21». Законопроект передбачає заборону продажу особам до 21 року алкогольної продукції з вмістом етилового спирту понад 16,5%. В обговоренні приймали участь експерти Церкви, Ради Федерації, Державної Думи ФС РФ і громадських організацій.

«Якщо говорити про скорочення смертності в групі працездатного населення, то скорочення вживання алкоголю є необхідною умовою, - сказав заступник міністра охорони здоров'я Олег Салагаєв. - Ранній початок вживання алкоголю збільшує і форми ризикованого споживання, і ймовірність захворювання на алкоголізм. Тому залишати без уваги ці питання ми не можемо ».

Він зазначив, що ініціативу підтримують 50 регіонів Росії і закликав брати участь в складанні тексту законопроекту через Федеральний портал проектів нормативних правових актів.

З боку Церкви в слуханнях взяв участь керівник Координаційного центру з протидії алкоголізму та затвердженню тверезості Синодального відділу з церковної благодійності та соціального служіння Валерій Доронкін. «Будь-які державні заходи, спрямовані на захист здоров'я і мінімізацію смерті від алкоголю, звичайно ж, в Церкві підтримують, - зазначив Валерій Доронкін. - Послідовно з 2009 року Церква активно займається цією проблемою, був створений Церковно-громадської ради із захисту від алкогольної загрози ».

Представник Синодального відділу підкреслив, що боротьба з алкоголізмом відноситься до сфери суспільної культури, і її не можна здійснювати тільки на законодавчому рівні: «Потрібно змінювати уявлення людей, допомагати формувати позитивне ставлення до тверезого способу життя. У зв'язку з цим ми вирішили з 2014 року відродити традицію святкування Дня тверезості. Вона була широко підтримана в суспільстві і ЗМІ. З роками цей інтерес зростає ».

Валерій Доронкін також закликав звернути увагу на можливість створення в Росії особливих спеціалізованих територій з підвищеними заходами захисту громадян від алкоголю.

Багато громадських палати і громадські активісти в регіонах висловилися в підтримку запропонованої ініціативи. Глави Удмуртії, Чувашії, Карачаєво-Черкесії та Інгушетії записали відеозвернення на підтримку «Закону 21», які були показані в ОП РФ учасникам слухань.

Раніше ініціативу, спрямовану на підвищення віку для покупки алкоголю, підтримали голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків митрополит Волоколамський Іларіон і голова Синодального відділу із взаємин Церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Громадське слухання пройшло з ініціативи члена Комісії ГП РФ з фізичної культури і популяризації здорового способу життя та керівника федерального проекту «Твереза ​​Росія» Султана Хамзаєва.

Громадська палата РФ з 2015 року веде громадський моніторинг ставлення громадян і політиків до громадської ініціативи з робочою назвою «Закон 21», спрямованої на підвищення віку продажу алкоголю, зниження рівня споживання алкоголю в молодіжному середовищі та популяризації норм захисту власного здоров'я серед громадян Росії. За даними Всеросійського центру вивчення громадської думки, більше 70% росіян вже третій рік підтримують дану громадську ініціативу.

Але: благочинний Приозерского округу, член Координаційної ради з протидії наркоманії та алкоголізму при Синодальному відділі з благодійності та соціального служіння Руської Православної Церкви, член Громадської групи Російської Федерації по захисту громадян від наркотичної, алкогольної та тютюнової загрози, керівник мережі реабілітаційних центрів Виборзькій єпархії протоієрей Сергій Бельков в інтерв'ю заявив, що негативно сприймає ініціативу підвищення віку покупців алкогольної продукції.

«Не варто насильно пов'язувати пропаганду здорового способу життя з підвищенням віку, з якого можна купувати алкоголь, - вважає отець Сергій. - Ніхто не сумнівається, що надмірне вживання алкоголю впливає на здоровий спосіб життя, але ж держава не нав'язує розпивання алкогольних напоїв. Краще б держава здійснила монополію на виробництво алкоголю для підвищення якості продукції, адже сьогодні багато людей, що випивають по святах, підривають здоров'я через неякісні алкогольних напоїв ».
___________
Коментар:
Алкогольний священник Сергій нахабно бреше про «неякісні алкогольні напої», тобто виступає у ролі алкогольного лобіста!

Алкоголь не може бути «тим, що живить» тобто напоєм. Алкоголь - наркотична отрута, саме тому називати алкоголь «напоєм» - це наркотична семантична диверсія, добре продумана виробниками алкоголю.

Саме тому взагалі не існує в природі "неякісних алкогольних напоїв» - тобто «неякісної алкогольної отрути». У отрут одна якість - отрута!

Монополія на виробництво алкоголю не дає особливого ефекту, так як при монополії держави на алкоголь без змін в законодавстві, ніяких змін не буде і споживання алкогольно-тютюнових отрут не знизиться.

Насильно нав'язувати пропаганду здорового способу життя не вийде, так як держава своїми алкогольно-тютюновими законами захищає масове споживання алкогольно-тютюнової отрути. 

Усе алкогольно-тютюнову законодавство України, Білорусії і РФ створено для процвітання бізнесу алкогольно-тютюнових виробників. У країні панує справжній алкогольно-тютюновий геноцид населення. 

Замість пропаганди тверезого способу життя, повсюдно нав'язується помірне споживання алкогольно-тютюнової отрути - тобто теорія «безпечної дози» алкоголю і тютюну.

Алкогольно-тютюнові виробники отрути можуть безперешкодно рекламувати свою продукцію і обробляти нею свідомість дітей та підлітків. І як ми бачимо на вказаному вище прикладі, навіть деякі священики активно беруть участь в лобіюванні алкогольного бізнесу і впровадження алкогольних абсурдів та софізмів в масову свідомість громадян.
_______________
Підписуйтесь на новини сайту "Тверезий Чернігів", та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.