5.06.2019

3 загиблих, 9 травмованих і нетверезий кермани Подробиці ДТП на Верховинщині

3 загиблих, 9 травмованих і нетверезий керманич: подробиці ДТП на Верховинщині

6 травня близько 11:30 години в с. Бистрець, що у Верховинському районі, вантажний автомобіль злетів з обриву висотою 40 м і впав у річку Чорний Черемош.

Поліцейські встановили, що 47-річний водій автомобіля ГАЗ-66 не справився з керуванням на підйомі, внаслідок чого автомобіль розпочав рух назад і перекинувся у річку. Водій – мешканець одного із сіл Косівського району – керував в стані алкогольного сп’яніння. Це підтвердила медична експертиза. Водій перебуває в стані шоку, обійшовся синцями.

У вантажівці перебували 24 людини (23 туристи-іноземці і 1 водій). Попередньо відомо, що група туристів з Білорусі мала здійснити сплав річкою, тому направлялися до місця призначення.

Внаслідок ДТП троє осіб загинули на місці: 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб віком від 21-го і до 49-ть років проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надано допомогу на місці події
.
Для допомоги внаслідок аварії були залучені як поліцейські і рятувальники, так і інші туристи, які здійснювали сплав.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років). Керманича авто правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі йому оголосять підозру, а також суд обере міру запобіжного заходу.

Поліція Івано-Франківської області

Для багатьох туристів це був справжній «Алко-Чорний-Черемош»
_______________
Підписуйтесь на новини сайту "Тверезий Чернігів", та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.