5.14.2019

Верховна Рада не підтримала посилення заборони на куріння

Парадокс демократії - депутати(меншість) не захищають інтереси більшості населення України

«Переносимість абсурду - властивість Homo sapiens!» 

Верховна Рада не підтримала посилення заборони на куріння
сьогодні 14.05.2019
Верховна Рада відхилила законопроекти, якими пропонувалося заборонити куріння в приміщеннях всіх підприємств, готелів, на вокзалах і в таксі, а також збільшити штрафи за куріння в заборонених місцях. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За відповідні законопроекти (№ 4030а, №4030а-1) про внесення змін до законодавчих актів щодо захисту громадського здоров'я від шкідливого впливу тютюнового диму в першому читанні проголосували менше 226 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

Таким чином, парламент не прийняв ні одну з ініціатив за основу. Народні депутати також відмовилися відправити їх на доопрацювання.

Законопроект №4030а передбачав збільшення штрафів до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях.

Крім того, пропонувалося доповнити перелік місць, де заборонено куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів, приміщеннями підприємств установ та організацій всіх форм власності, готелями, гуртожитками, таксі та іншим транспортом, який використовують для перевезення пасажирів, а також вокзали.

Законопроект №4030а-1 передбачав штрафи за куріння в заборонених місцях від 15 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Значна його частина стосувалася посилення вимог до умов продажу тютюнових виробів.

ПРО АКЦІЮ ПІД ВР:

14 травня о 9:30 під Верховною Радою України проводилась акція народних депутатів, лікарів, представників ГО «Життя» та коаліції “За вільну від тютюнового диму Україну”. Учасники закликали парламентарів прийняти антитютюновий законопроект №4030а, який планують розглядати у першому читанні вперше за три роки. 

Законопроект пропонує прибрати сигаретні викладки із вітрин магазинів та посилити захист людей від пасивного куріння у громадських місцях.

31 травня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день без тютюну, тому було б символічно зустріти Україні цей день із новими перемогами у боротьбі за здоров’я людей.

Фахівці з контролю над тютюном наголошують, що тютюнокуріння є однією із основних причин виникнення серцево-судинних, легеневих та онкологічних захворювань, внаслідок чого помирає 85 тисяч людей щороку. Тому для збереження здоров’я українців, зокрема молодого покоління, важливо на державному рівні боротися з тютюновою епідемією.

Запрошені спікери:
● Hanna Hopko, народний депутат України;
● Ольга Богомолець, народний депутат України;
● Olena Sotnyk, народний депутат України;
● Наталья Веселова, народний депутат України;
● Олег Мусій, народний депутат України;
● Павло Унгурян, народний депутат України;
● Ostap Yednak, народний депутат України;
● Lilia Olefir, виконавчий директор ГО «Життя»;

Акція відбувалась за адресою м. Київ, вул. Грушевського, 5.


russian:

Парадокс демократии - депутаты (меньшинство) не защищают интересы большинства населения Украины

«Переносимость абсурда - свойство Homo sapiens!»
Рада не поддержала ужесточение запрета на курение

Верховная Рада отклонила законопроекты, которыми предлагалось запретить курение в помещениях всех предприятий, гостиниц, на вокзалах и в такси, а также увеличить штрафы за курение в запрещенных местах. Об этом сообщает "Интерфакс-Украина".
За соответствующие законопроекты (№ 4030а, №4030а-1) о внесении изменений в законодательные акты относительно защиты общественного здоровья от вредного влияния табачного дыма в первом чтении проголосовали менее 226 народных депутатов на пленарном заседании во вторник.
Таким образом, парламент не принял ни одну из инициатив за основу. Народные депутаты также отказались отправить их на доработку.
Законопроект №4030а предусматривал увеличение штрафов до 20 необлагаемых минимумов доходов граждан за курение табачных изделий в запрещенных местах.
Кроме того, предлагалось дополнить перечень мест, где запрещено курение табачных изделий, электронных сигарет и кальянов, помещениями предприятий учреждений и организаций всех форм собственности, гостиницами, общежитиями, такси и прочим транспортом, который используют для перевозки пассажиров, а также вокзалы.
Законопроект №4030а-1 предусматривал штрафы за курение в запрещенных местах от 15 до 40 необлагаемых минимумов доходов граждан.
Значительная его часть касалась усиления требований к условиям продажи табачных изделий.

Викладка сигарет - це прихована реклама куріння! Потрібно заборонити розміщувати тютюнові вироби у відкритих вітринах магазинів. 

____________
Підписуйтесь на новини сайту "Тверезий Чернігів", та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.