8.13.2019

Лекція «Хто вбиває мешканців села Бобриця?» | Пройшло 10 років

на двох мовах/на двух языках


Вже пройшло 10 років з події, коли ми - активісти тверезого руху, провели в селі Бобриця Києво-Святошинського району антиалкогольну лекцію: "Хто вбиває мешканців села Бобриця?".
Подія була неординарна, ця акція стала можливою лише завдяки особистому контакту нашого активіста з головою села Владиславом Данченко, який зараз є депутатом в районній адміністрації. Величезна йому подяка від усього руху тверезників України!


Владислав вислухав наші пропозиції і дав згоду на проведення лекції з клубі села, де був невеликий актовий зал на 200 чоловік.

Ми довго думали як правильно написати текст оголошення і написали так: "Хто вбиває мешканців села Бобриця?". Назва було провокативною, тому викликала величезний резонанс у мешканців села і у представників районної адміністрації. Голові села почали надходити дзвінки з районної адміністрації, типу: «Що там у вас відбувається»?

Оголошеня були  розклеєні по району села і околицях.
У призначений термін в клуб потягнулися жителі села і прилеглого села Білогородка як в день виборів. В актовому залі був відеопроектор, тому ми його легко налаштували для проведення лекції і показу відео матеріалу.

Лекція проводилась особисто мною, допомагав мій тверезий соратник. Коли зал наповнився, довго не вдавалося запустити проектор, але ми з цим успішно впоралися.

У перших рядах в основному сиділи жінки похилого віку, а чоловіки були в основному на задніх рядах. Коли було надано визначення алкоголю згідно ГОСТ СРСР, слухачі прийшли в подив, так як про те, що алкоголь - це наркотична речовина, вони почули вперше.

Крок за кроком були викладені всі аргументи тверезників і виробників алкогольної отрути. Колір облич осіб жінок в перших рядах змінився на рожевий, в залі відчувалося деяке напруження та невдоволення деяких алкогольних слухачів.

Ближче до кінця лекції один чоловік встав і вигукнув, що з нього досить і пішов .. мабуть у нього в мізках почав відбуватися збій алкогольної програми.

Дуже швидко пролетіли 2 години, ми вклалися в наш план. Люди почали розходитися. Були задоволені слухачі і не дуже. Був задоволений голова села.

Результати:

Величезний алкогольний намет пива «Рогань» - 40 м в довжину в центрі села був демонтований, для цього у голови села і депутатів, в результаті проведеної лекції, з'явилося безліч наших тверезих аргументів. На цьому місці зараз знаходиться чудовий дитячий майданчик.
Мешканці села отримали відповідь на питання: "Хто вбиває мешканців села Бобриця?"
Село Бобриця - "Казкове село Бобриця" - в даний час відносять до зразкових сел, в яких гармонійно розвивається інфраструктура і умови життя для населення.

Подібну лекцію спробували також провести поруч в шести школах м.Боярка, для цього було написано і вручено офіційний лист-заявка голові м.Боярка - Тарасу Добрівському від представників руху "Твереза ​​Україна". Після розгляду нашої заявки в районному відділенні освіти, нам було відмовлено.

Алкоголь - це державна таємниця, її ретельно охороняють усі структури державної влади. Алкогольна та тютюнова отрута продовжує продаватись разом с харчовими продуктами у магазинах та супермаркетах.


russian:


Уже прошло 10 лет с того события, когда мы – активисты трезвого движения, провели в селе Бобрица Киево-Святошинского района антиалкогольную лекцию: "Хто вбиває мешканців села Бобриця?".
Событие было неординарное, потому как эта акция стала возможной лишь благодаря личному контакту нашего активиста с головой села Владиславом Данченко, который сейчас является депутатом в районной администрации. Огромная ему благодарность от всего движения трезвенников!


Владислав выслушал наше предложение и дал согласие на проведение лекции с клубе села, где был небольшой актовый зал на 200 человек.

Мы долго думали как правильно написать текст объявления и написали так: "Хто вбиває мешканців села Бобриця?". Название было провокативным, потому вызвало огромный резонанс у жителей села и у представителей районной администрации. Голове села начали поступать звонки из районной администрации, типа: «Что там у вас происходит»?

Объвления бы расклеены по району села и окрестностям.
В назначенный срок в клуб потянулись жители села и села Белогородка как в день выборов. В актовом зале был видеопроектор, поэтому мы его легко адаптировали для проведения лекции и показа видео материала.

Лекция проводилась лично мной, помогал мой трезвый соратник. Когда зал наполнился, долго не удавалось запустить проектор, но мы с этим успешно справились.

В первых рядах в основном сидели пожилые женщины, а мужчины были в основном на задних ряда.  Когда было дано определение алкоголя согласно ГОСТ СССР, слушатели пришли в недоумение, так как о том, что алкоголь – наркотическое вещество, они услышали об этом впервые.

Шаг за шагом были показаны все аргументы трезвенников и производителей алкогольной отравы. Цвет лиц женщин в первых рядах поменялся на розовый, в зале чувствовалось некоторое напряжение и недовольство некоторых алкогольных слушателей.

Ближе к концу лекции один мужчина встал и выкрикнул, что с него достаточно и ушёл.. видимо у него в мозгу начал происходить сбой алкогольной программы.

Очень быстро пролетели 2 часа, мы уложилось в наш план. Люди начали расходиться. Были довольные слушатели и не очень. Был доволен голова села.

Результаты:

Огромный алкогольный шатёр пива «Рогань» – 40 м в длину в центре села был демонтирован, для этого у головы села и депутатов, в результате проведенной лекции, появилось множество наших трезвых аргументов.  На этом месте сейчас находится красивая детская площадка.
Слушатели получили ответ на вопрос: "Кто убивает жителей села Бобрица?"
Село Бобрица  - "Казкове село Бобриця" - в настоящее время относят к образцовым селам, в которых гармонично развивается инфраструктура и условия для комфортной жизни населения.


Подобную лекцию попытались также провести рядом в шести школах г.Боярка, для этого было написано и вручено официальное письмо-заявка голове г.Боярка – Тарасу Добривскому от представителей движения "Трезвая Украина". После рассмотрения нашей заявки в районном отделении образования, нам было отказано.

Алкоголь – это государственная тайна, её тщательно охраняют все структуры государственной власти. Алкогольная и табачная отрава продолжает продаваться вместе с пищевыми продуктами в магазинах и супермаркетах.

Артем Ступаков
__

Підписуйтесь на новини сайту "Тверезий Чернігів", та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.