12.09.2019

Будь-які дози алкоголю смертельно небезпечні

на двох мовах/на двух языках

Японські вчені з'ясували, що вживання будь-яких доз этилового спирту(алкоголю) призводить до смертельно небезпечних захворювань. Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.
Дослідники вивчили клінічні дані про 63,2 тисячі хворих на рак і 63,2 тисячі здорових людей. Всі учасники повідомили про кількість алкоголю, що вживаються щодня. Так одна стандартизована одиниця дорівнює 23 грамам етанолу, що еквівалентно 180 мілілітрів саке, 500 мілілітрів пива, 180 мілілітрів вина або 60 мілілітрів віскі.

Найнижчий ризик захворювання на рак спостерігався при нульовому вживанні алкоголю, при цьому спостерігалася лінійна залежність між ймовірністю хвороби та кількістю алкогольної отрути. За розрахунками, низький рівень вживання алкоголю протягом десяти років (наприклад, одна доза в день протягом десяти років або дві дози в день протягом п'яти років) збільшував загальний ризик розвитку раку на п'ять відсотків.
Відомо, що алкоголь підвищує ризик розвитку пухлин в таких органах, як шлунок, кишечник, молочна залоза, простата та стравохід.

russian:

Японские ученые выяснили, что употребление любых доз спиртного повышает риск смертельно опасных заболеваний. Об этом сообщается в пресс-релизе на MedicalXpress.
Исследователи изучили клинические данные о 63,2 тысячи больных раком и 63,2 тысячи здоровых людей. Все участники сообщили о стандартизированных единицах алкоголя, употребляемых ежедневно. Одна стандартизированная единица равна 23 граммам этанола, что эквивалентно 180 миллилитрам саке, 500 миллилитрам пива, 180 миллилитрам вина или 60 миллилитрам виски.

Самый низкий риск заболевания раком наблюдался при нулевом употреблении алкоголя, при этом наблюдалась линейная зависимость между вероятностью болезни и количеством спиртного. По расчетам, низкий уровень употребления алкоголя в течение десяти лет (например, одна доза в день в течение десяти лет или две дозы в день в течение пяти лет) увеличивал общий риск развития рака на пять процентов.
Известно, что алкоголь повышает риск развития опухолей в таких органах, как кишечник, желудок, молочная железа, простата и пищевод.


___________
Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.