12.24.2021

На що українці витрачають свої гроші | Держстат

У 2020 році на алкогольну наркотичну отруту та цигарки громадяни України витратили 210,6 мільярда гривень. Такі дані наводить Держстат...

За даними відомства, загальна сума споживчих витрат українських громадян становила 2,9 трильйона гривень.

Ще 141 мільярд гривень було витрачено на одяг та взуття. На транспорт українцям довелося віддати 92 мільярди гривень, на охорону здоров'я – 165 мільярдів гривень, на алкоголь та тютюн – 210,6 мільярда.

Тобто, на алкогольно-тютюнову отруту громадяни України тратять більше, ніж на охорону здоров'я і цей факт керівництво держави мабудь влаштовує? Як так сталося, що держава не дбає про свох громадян?

Немає статистики по ігромаінії – скільки грошей вилучає у громадян геймлінг - букмекерскі контори та казино, адже реклама «PariMatch» заполонила майже всі канали ТВ та інтернет. Тіньовий оборот ринку букмекерських ставок в Україні перевищує 1 мільярд доларів на рік. На маркетинг ігроманії витрачається щонайменше $60 мільйонів на рік.

Раніше Держстат повідомляв, що за карантинний рік Україна наростила виробництво горілки на 2%. Також досить відчутно зросло виробництво лікерів (на 11,1%) та слабоалкогольних виробів (на 5,7%).

Побачимо яка статистика буде за 2021 рік...



Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.