1.27.2022

Скільки спирту поглинають в Україні громадяни точно невідомо | Алкогольна наркоманія


Алкогольне лобі в Україні співпрацює зі світовими структурами такими як ВООЗ і ООН... Саме конвенції ООН не визнають алкоголь та тютюн наркотичніми речовинами і це робиться навмисно на користь виробників алкогольної та тютюнової наркотичної отрути.
Правові та організаційні засади державної політики у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, порядок державного контролю, повноваження органів виконавчої влади, права та обов’язки фізичних та юридичних осіб у сфері обігу підконтрольних речовин визначені Законом України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори». Цей закон ґрунтується на положеннях міжнародних договорів, згоду на обов’язковість яких надала Верховна Рада України, а саме: 
- Єдина Конвенція ООН про наркотичні засоби 1961 року, 
- Конвенція ООН про психотропні речовини 1971 року та 
- Конвенція ООН про боротьбу проти незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин 1988 року.

Згадані Конвенції не визначають алкоголь і нікотин як отруйні наркотичні засоби, психотропні речовини або прекурсори.
Саме алкогольно-тютюнове лобі керує статистикою у ВООЗ і ООН.

Приклад: 
"8,6 л алкоголю щорічно випиває кожний українець віком від 15 років", підрахувала Всесвітня організація охорони здоров’я, але це брехня...
Серед 39-ти європейських країн, які досліджувались, Україна посідає 35 місце. Водночас істотно занижувати ці показники може невраховане споживання нелегально виробленого та ввезеного алкоголю.
Фахівці Рахункової палати виявили, що Мінекономіки, податкова і митниця недостатньо аналізували обсяги нелегального виробництва та імпорту в Україну спиртного. Його частка, за оцінками експертів, може становити від третини до половини вжитого обсягу, залежно від виду алкогольної продукції.
Крім цього, досі належним чином законодавчо не врегульоване питання торгівлі алкогольними виробами через Інтернет. Неможливо достовірно визначити вік покупця, а отже, є ризики продажу алкоголю неповнолітнім.
*****
Нагадаємо:
За 2009 рік концерн «Укрспирт» виготовив — 25 849,7 тыс. декалітрів(1 дал = 10 літров) , загальний ринок алкогольної наркотичної отрути лікеро-горілчаного ринку України оцінювався  у 11 млрд. грн.  за 2009 р. - ця цифра не враховує нелегальне виробництво, а це ще 30 000 тыс. декалітрів. 
Згідно з даними Державного комітету статистики промисловість України в 2014 р. виробила близько 2,4 млрд. л пива, 0,2 млрд. л горілки та 0,2 млрд. л  лікерів та вин, а скільки завезли з-за закордону, та виготовили таємно - це невідомо... більше половини, 55% виробництва Укрспирту "в тіні", державні заводи контролюються кримінальними угрупованнями.


Таблиця продажу горілчаних виробів у торговельній мережі України згідно офіційного сайту Державної служби статистики України [Електронний ресурс]. – https://ukrstat.org


Во Всемирной организации здравоохранения (ВОЗ) подсчитали, что каждый украинец в среднем за год поглощает чуть больше 8,5 литров алкоголя. Этот показатель поставил Украину на 35 место в рейтинге из 39 стран Европы, - об этом сообщает в Facebook пресс-служба Счетной палаты в четверг, 27 января.

Однако в Счетной палате усомнились в истинной правдивости подсчетов ВОЗ, поскольку реальная статистика могла бы оказаться гораздо хуже, если бы была возможность подсчитать потребление нелегально производимого и ввезенного алкоголя.

"Специалисты Счетной палаты обнаружили, что Минэкономики, налоговая и таможня недостаточно анализировали объемы нелегального производства и импорта в Украину спиртного. По их оценкам, нелегальный алкоголь может составлять от трети до половины потребленного объема, в зависимости от вида спиртных изделий", - рассказали эксперты.

Кроме того, заметную погрешность в данные вносит тот факт, что украинским законодательством до сих пор не урегулирован вопрос торговли алкогольными изделиями через интернет.

Также все еще высоки риски продажи алкоголя несовершеннолетним, поскольку зачастую продавцы специализированных отделов не могут определить возраст покупателя.

Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.