3.25.2023

Коли влада держави головний наркодилер - «Рамкова конвенція»

 

Коли влада держави головний наркодилер | «Рамкова конвенція»

Повна заборона тютюну в найближчій перспективі навряд чи можлива. Де хто стверджує, що таке можуть дозволити собі тільки країни з низьким рівнем "демократичного розвитку", наприклад Бутан. Виходить так, що чим нижчий рівень "демократичного розвитку", тим здоровіше населення країни!

Давно вже людям нав’язується думка, що вживання цигарок - це особисте право кожної людини, але чомусь водночас мовчать про те, що вживання інших нелегальних наркотиків - кокаїн, морфій, героїн тощо - кримінально карається і не є законним особистим вибором кожної людини.

До речі, за статистикою ООН, від нелегальних наркотиків у світі помирає лише 0.5% людей від кількості всіх померлих на Планеті за рік, а ось від сигарет гине близько 15% від загальної кількості всіх померлих.

Як ми бачимо, тютюновий дим, що вдихається людьми, це зброя масового ураження, а не якась там безневинна забава, яка подається як - особисте право кожної людини.

Логічним мало б бути так, що держава мала б дбати про здоров'я громадян, але на ділі цього немає.

Ті країни світу, де розвинена торгівля цигарками та виробами з тютюну, і є легальними наркодилерами нікотину.

Так-так, саме так... США, країни ЄС, Велика Британія, Росія, Україна, країни Азії... Китай та Індія, країни Африки та Америки... всі вони залучені до легальної торгівлі наркотичною тютюновою отрутою - сигаретами!

Розмах виробництва і торгівлі наркотичної тютюнової індустрії сягнув таких розмірів, що тютюнова індустрія через своїх лобістів проникла в ООН, ВООЗ та уряди практично всіх країн світу та інші міжнародні організації і спілки.

Таким чином, лобісти тютюнових компаній домоглися того, що в ухвалених в ООН міжнародних конвенціях про наркотики, тютюну не надали статус "наркотичної речовини". Якщо країна ратифікувала таку конвенцію, то вона автоматично стає частиною державного законодавства - так це працює і лобісти тютюнових компаній добре це знають. Саме так у законний спосіб можна вбивати людей на Планеті і робити на цьому шалені гроші.

Так замість заборони на виробництво і торгівлю тютюнових виробів, у світі ухвалюються нікчемні конвенції, одна з таких і є «Рамкова конвенція ВООЗ із боротьби проти тютюну» 2003 р.

Цитата:
"Мета цієї Конвенції та її протоколів полягає в захисті нинішнього і майбутніх поколінь від руйнівних наслідків для здоров'я людей, а також соціальних, екологічних та економічних наслідків вживання тютюну і впливу тютюнового диму за допомогою забезпечення відповідних рамок для заходів боротьби проти тютюну, які підлягають здійсненню Сторонами на національному, регіональному та міжнародному рівнях, для того, щоб постійно та істотно скорочувати поширеність вживання тютюну та впливу тютюнового диму".

У ній обговорюється таке:
- «незаконна торгівля» тютюновими виробами
- цінові та податкові заходи, яке оподаткування має бути для тютюнових компаній
- нецінові заходи щодо скорочення попиту на тютюн
- можливі та заборонені місця для куріння
- випробування і вимірювання складу тютюнових виробів і продуктів, що виділяються ними, а також регулювання цього складу і продуктів, що виділяються
- пакування та маркування тютюнових виробів
- інформування населення з питань боротьби проти тютюну
- заборона на рекламу та спонсорство
- ефективні заходи для сприяння припиненню вживання тютюну та забезпечення адекватного лікування тютюнової залежності.
- незаконної торгівлі сигаретами та іншими тютюновими виробами
- компоненти сигарет
- наукові дані про те, що пренатальний вплив тютюнового диму спричиняє несприятливі стани здоров'я та розвитку дітей
- виявляють глибоке занепокоєння з приводу поширення куріння
- тривогу у зв'язку з розширенням масштабів куріння та інших видів вживання
- стратегії скорочення попиту на тютюн (але не на виробництво)
- про вплив тютюнового диму
- заходи зі скорочення попиту, що стосуються тютюнової залежності та припинення вживання тютюну
- форми незаконної торгівлі тютюновими виробами, включно з контрабандою, незаконним виробництвом і підробкою
- продаж неповнолітнім
- охорона навколишнього середовища
- звітність та обмін інформацією, а також співпраця
- організаційні заходи та фінансові ресурси
- врегулювання спорів
і т.д....

але немає в «рамковій конвенції» найголовнішого - заборони на виробництво сигарет та інших виробів із тютюну...
тобто "рамкова конвенція" - це продукт тютюнових компаній!

Захист нинішнього і майбутніх поколінь від руйнівних наслідків для здоров'я людей - це повна заборона на виробництво цинарок та інших виробів із тютюну!

"Один із найсумніших уроків історії полягає в тому, що, якщо нас обдурили досить довго, ми схильні відкидати будь-які докази обману. Ми більше не хочемо шукати істину. Обман захопив нас: надто боляче зізнатися - навіть самим собі - що ми були такі довірливі."
Карл Саган