10.03.2023

Ірма Миколаївна Крат на день захистника про наркотики

Ірма Миколаївна Крат на день захистника принесла президенту Зеленському алкогольних наркотикiв та запевнила, що вiн не наркоман.



Сам процес "пробудження" свідомості є процес створення якоїсь " клітки" для неї, бо ця "клітка" є не що інше, як матерія свідомості. Вона просто не може існувати емпірично без такої "клітки". Не заганяючи свідомість у "клітку", її просто не "пробудиш" до життя. А тут ідеться про свідомість величезної кількості людей, причому - у низці поколінь.


А люди - аж ніяк не ангели. Вони мають бути організовані й дотримуватися певних норм поведінки, щоб їхнє об'єднання могло зберігатися як ціле. У самій природі свідомості не закладено щодо цього жодних приписів і обмежень. Це має бути спеціально винайдено і привнесено у свідомість кожної людини ззовні, причому - нав'язано їй у примусовому порядку.


Свідомість людей завжди "прокидалася", "прокидається" і буде завжди "прокидатися" лише настільки, наскільки цього вимагають інтереси самозбереження їхніх об'єднань, а не відповідно до її абстрактно мислимих потенцій і не заради якогось прогресу людського інтелекту взагалі. Переважна більшість членів суспільства приречена жити в ідеологічній клітці. Лише небагатьом одинакам вдається вирватися з неї якоюсь мірою. Але їх розглядають зазвичай як відхилення від норми, якими вони і є насправді.


Ідеї, говорив К. Маркс, стають матеріальною силою, коли опановують маси. Але ідеї оволодівають масами не самі по собі, не своїм змістом як таким, а лише остільки, оскільки існує матеріальний механізм, що виробляє ці ідеї і вбиває їх у голови людей. Такий механізм і утворює ідеосфера і створює його в суспільстві своєю життєдіяльністю...


Зміст будь-якої ідеологічної доктрини перекручує реальність. Але вона це робить в основі своїй не через погані наміри і дурість, а через свою роль і засоби виконання ролі, тобто образотворчі засоби. Лише на цій морально бездоганній основі розвивається практика свідомого перекручення реальності і система прийомів для цього, саме тому алкоголь виключено зi списку наркотичних речовин в законах.