3.17.2020

Про «важкий» алкогольний вибір горілки

на двох мовах/на двух языках


Про «важкий» алкогольный вибір горілки.
Кожному знайома ця картина, коли у алкогольних полиць люди довго стоять, спантеличені проблемою вибору алкогольної наркотичної отрути.

Які ж думки крутяться в головах цих людей:
- взяти «хлібний дар»? або
- взяти «воздух»? або
- взяти «Хортицю»? а може бути
- взяти «Немірофф» ... «первак» чи «абсолют»?
і в підсумку постояв чоловік і взяв пляшку «хлібний дар», а все тому, що
«Хліб - це всьому голова» - так звучить народне прислів'я, яке залежний чоловік завчив ще в ранньому дитинстві. Ототожнення горілки з хлібом в назві марки цієї алкогольної отрути - дуже вдала психологічна маніпуляція.

Маркетологи алкогольних компаній постійно використовують ці психологічні фокуси і це не забронено законами України.
Але ж немає в пляшці «хлібний дар» ні хліба, ні дару, ні здоров'я ... а тільки сльози, горе, втрата здоров'я та передчасне скорочення життя.

Жінка на касі пробила дві дволітрові пляшки пива, що в еквіваленті на горілку дорівнює одній пляшці горілки - 0.5 л. Але звідки їй про це знати? Хто їй про це розповідав? Ніхто ...
Живи тверезо

russian:

Каждому знакома эта картина, когда у алкогольных полок люди долго стоят, озадаченные проблемой выбора алкогольной наркотической отравы.

Какие же мысли вертятся в головах этих людей:
- взять «хлебный дар»? или
- взять «воздух»? или
- взять «хортицу»? а может быть
- взять «немирофф»… «первак» или «абсолют»?...

и в итоге постоял мужичок и взял бутылку «хлебный дар», а всё потому, что
«хлеб – это всему голова» - так гласит народная пословица, которую мужик выучил ещё в раннем детстве. Отождествление водки с хлебом в названии марки этой алкогольной отравы - очень удачная психологическая манипуляция.

Маркетологи алкогольных компаний постоянно используют эти психологические фокусы и это не запрещено законами Украины.
Но ведь нет в бутылке «хлебный дар» ни хлеба, ни дара, ни здоровья… а только слёзы, горе, потеря здоровья и преждевременный уход из жизни.

Женщина на кассе пробила две двухлитровых бутылки пива, что в эквиваленте на водку равняется одной бутылке водки – 0.5 л. Но откуда ей об этом знать? Кто ей об этом рассказывал? Никто…
Живи трезво


___________
Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.