7.21.2021

Пропонується продавати алкоголь і тютюнові вироби тільки в спеціалізованих торгових точках





В Україні пропонують заборонити продавати в супермаркетах, продуктових, дитячих і спортивних магазинах алкоголь і будь-які види тютюнових виробів. Відповідний законопроект №5805 підготував нардеп від "Слуги народу". Про це свідчить інформація на сайті парламенту. Автор проекту закону - нардеп Георгій Мазурашу. Він пропонує продавати алкоголь і тютюнові вироби тільки в спеціалізованих торгових точках, де інших товарів в асортименті не буде. 


"Один з найавторитетніших медичних журналів The Lancet опублікував результати масштабного дослідження впливу алкоголю на здоров'я людини. Висновок досліджень - безпечної дози алкоголю не існує. Незалежно від кількості, вживання алкоголю негативно впливає на організм", - сказано в пояснювальній записці до проекту закону. 


У зв'язку з цим нардеп пропонує: заборонити продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних виробів, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння в приміщеннях торговельних організацій, які торгують продуктами харчування, товарами дитячого асортименту або спортивними товарами... продаж цих виробів дозволити виключно в спеціалізованих стаціонарних торгових точках (магазинах), де інші товари, крім перерахованих, не продаються.... за порушення заборони штрафувати магазини на 23 790 грн.



В Украине предлагают запретить продавать в супермаркетах, продуктовых, детских и спортивных магазинах алкоголь и любые виды табачных изделий. Соответствующий законопроект №5805 подготовил нардеп от "Слуги народа". Об этом свидетельствует информация на сайте парламента. Автор проекта закона - нардеп Георгий Мазурашу. Он предлагает продавать алкоголь и табачные изделия только в специализированных торговых точках, где других товаров в ассортименте не будет. 

"Один из самых авторитетных медицинских журналов The Lancet опубликовал результаты масштабного исследования влияния алкоголя на здоровье человека. Вывод исследований - безопасной дозы алкоголя не существует. Независимо от количества, употребление алкоголя негативно влияет на организм", - сказано в пояснительной записке к проекту закона. 


В связи с этим нардеп предлагает: запретить продажу пива (кроме безалкогольного), алкогольных, слабоалкогольных изделий, вин столовых, табачных изделий, электронных сигарет, жидкостей, используемых в электронных сигаретах, устройств для потребления табачных изделий без их сгорания в помещениях торговых организаций, которые торгуют продуктами питания, товарами детского ассортимента или спортивными товарами.... продажу этих изделий разрешить исключительно в специализированных стационарных торговых точках (магазинах), где другие товары, кроме перечисленных, не продаются... за нарушение запрета штрафовать магазины на  23 790 грн.

Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.