12.22.2021

Алкогольна наркотична отрута Jägermeister Не дай себе обдурити


На каналі 1+1 актора Зеленского знову крутят рекламу алкогольної отрути Jägermeister.

Дуже коротко та майже непомітно йде рекламна вставка картинки бренду Jägermeister, яку не озвучують, а час реклами вечором десь біля 19 години коли показують турецький серіал.  


Знову Нагадуємо, що рекламу алкогольних виробів регулюють кілька статей Закону «Про рекламу», але продавці алкогольної отрути постійно порушують закони. Зокрема, частиною 2 статті 22 цього закону передбачено:

Реклама алкогольних виробів, реклама знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні вироби, забороняється:

на радіо та телебаченні з 6 до 23 години; 

Тобто, можливо нехтувати Законами,  бо це канал 1+1?


*****

Алкогольний наркотичній бренд Jägermeister в останні рокі дуже активний на українському ринку. Це мабудь тому,  що лобісти цієї марки отримують велику фінансову допомогу в Україні. 

У серпні 2020 року Jägermeister представив свою першу «українську» етикетку. На ній знакові символи міст і регіонів України. У новому дизайні бренд поєднав країну: від величних Карпат до Воронцовського маяка в бурхливих водах Чорного моря.

Серед знакових елементів на етикетці: дивовижний Мерефо-Херсонський міст, який сполучає два береги Дніпра, та київський пам'ятник гетьманові Богдану Хмельницькому як символ сміливості. Стрічкатка фабрика на Нижньоюрківській вулиці в Києві — місце витоків культури нічного життя, яку сповідує бренд.


https://www.youtube.com/watch?v=lM6X5jyfgyY



Ось як підступно алкогольні бариги заграють з населенням України:

"Jägermeister поділяє рішучість українців на шляху до власних бажань, майстерність у своїй справі, волелюбність представників локальної андеґраунд-сцени. Ці визначні риси притаманні поколінню, яке створює сьогоднішню Україну. Незалежну! Час розпочати святкування крижаним шотом Jägermeister..". 


Вікторія Прудник, бренд-менеджер Jägermeister в Україні:

«Що об'єднує Україну та Jägermeister? Це дух свободи, який іде крізь роки. Це незалежність у судженнях, творчості, прояві себе, створенні своїх правил життя..."

Але чомусь жодного слова про склад алкогольної наркотиної отрути Jägermeister: 35% етанол - этиловый спирт, наркотична отрута, решта - 65% - вода та різні ароматизатори. 

Вони також пишуть, що Лікер Jägermeister виходить шляхом настою 56 компонентів - рослин, коріння, корок - і витримується близько 12 місяців у дубових бочках, але замочвують той факт, що етиловий спирт у складі Jägermeister вбиває абсолютно всі цілющі якості рослин та речовин. 

Кількість пляшок ємністю 0,7 літрів, проданих у 2019 році у більш ніж 145 країнах, перевищила 109,5 млн. Тобто алкогольна наркоманія крокує світом алкогольних країн.

****

Назву лікеру дав його творець. Курт Маст був захопленим мисливцем, тому вибір імені нового продукту впав цього слова - єгер..

Лісовим господарством нацистської Німеччини відав Герман Герінг, з ініціативи якого у 1934 р. було прийнято нові правила полювання. У зв'язку із цим солдати вермахту називали цей напій «шнапсом Герінга».

Використання оленя з хрестом між рогами як символ марки перегукується з давньою легендою. Вона каже, що граф Губерт Льєжський, гуляючи у різдвяний вечір у лісі, побачив оленя, біля якого між рогами світився католицький хрест. Під впливом бачення граф постригся у ченці і все своє майно передав церкві, після смерті він був визнаний святим. Святий Губерт вважається покровителем мисливців та полювання загалом.

Якщо православна церква нав'язує алкогольне вино кагор (кров Христову), то для набожної Европи піде - католицький хрест з рогами оленя та святого Губерта. Це ж дуже важливо - використовувати для алкогольної наживи християнські міфи. 


Що потрібно знати:

в пляшці 0.7 л. Jägermeister знаходиться 245 мл. алкгольної отрути - етилового спирту, що в єквіваленті на горілку це становить - 612.5 мл. горілки, все решта - це вода та ароматизатори. 


Живи тверезо!

Не дай себе обдурити!



Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.