12.16.2021

Рада прирівняла Законом вейпи та айкоси до звичайних сигарет Хитрощі тютюнового лоббі

 

Рада не бажає новим Законом прирівняти тютюнові вироби до наркотичних, тому приймає закони, що й надалі лише сприяють тютюновій наркоманії. Тютюнове лоббі в Україні знає що робить - вони лукаво імітують боротьбу з тютюнопалінням, за що отримують шалені гроші від тютюнових компаній! Виробнитво тютюнових виробів й досі Законами України віднесено да харчової промисловості - тобто цигарки - це "їжа" (харчі), як вам таке? Тютюнова мафія має людей за дурнів.


Законом вносяться зміни до законів «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів...» та «Про рекламу», спрямовані на зменшення привабливості тютюнових виробів, захисту😢 від впливу вторинного тютюнового диму, викидів від електронних сигарет та аерозолю тютюнових виробів для нагрівання у публічних приміщеннях.


Закон дає визначення ряду термінів, зокрема: «бездимний тютюновий виріб», «електронна сигарета», «новітній тютюновий виріб», «рідини, що використовуються в електронних сигаретах» тощо.

Законом встановлюються вимоги для виробництва і реалізації тютюновій продукції, електронних сигарет, бездимних тютюнових виробів щодо: вмісту шкідливих речовин; оформлення упаковки, зокрема, медичних попереджень споживачів; обмеження реалізації (продажу) та вживання; рекламування.


Визначається відповідальність за порушення встановлених норм. Документом, зокрема, передбачено:

- заборона реклами та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них;

- встановлення штрафу за їхню реалізацію особам, які не досягли 18 років, у розмірі 1 020 грн, а в разі повторного протягом року порушення – 10 200 грн.;

- збільшення площі медичних попереджень на упаковках сигарет;

- заборонена ароматизованих сигарет;

- куріння з використанням пристроїв для нагріву забороняється в усіх громадських місцях та приміщеннях за аналогією з курінням звичайних цигарок.


Цей Закон набирає чинності через вісімнадцять місяців з дня його опублікування, крім:

абзаців чотирнадцятого-шістнадцятого підпункту 7 пункту 1 розділу І, які набирають чинності з дня опублікування цього Закону;

абзаців другого-тринадцятого, сімнадцятого-двадцять четвертого підпункту 7 пункту 1 розділу І, які набирають чинності через двадцять чотири місяці з дня опублікування цього Закону;

підпункту 9 пункту 1 розділу І, який набирає чинності через шість місяців з дня опублікування цього Закону;

абзаців четвертого, п’ятого, двадцять першого та п'ятдесят першого підпункту 1, підпункту 8 пункту 1 розділу І, які набирають чинності з 1 червня 2022 року.

Проект Закону зареєстровано за № 4358.

Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.