12.14.2021

Порушення Закону «Про рекламу» Алкогольна наркоманія


Алкогольні бариги в Чернігові (фото) проспект Миру, 54, йдуть на всілякі хитрощі заради наживи. Алкогольні рекламні написи на фасадах будівель вводять людей в оману.

Нагадуємо, що рекламу алкогольних виробів регулюють кілька статей Закону «Про рекламу», але продавці алкогольної отрути постійно порушують закони.

Зокрема, частиною 2 статті 22 цього закону передбачено:
Реклама алкогольних виробів, реклама знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні вироби, забороняється:
на радіо та телебаченні з 6 до 23 години;
на перших і останніх сторінках газет, на обкладинках журналів та інших видань, в усіх виданнях для дітей та юнацтва, на сторінках для дітей та юнацтва усіх друкованих видань;
в усіх друкованих засобах масової інформації (крім спеціалізованих видань);
засобами внутрішньої реклами;
за допомогою заходів рекламного характеру (крім спеціальних виставкових заходів алкогольних напоїв);
на зовнішніх та внутрішніх поверхнях транспортних засобів загального користування та метрополітену;
засобами зовнішньої реклами.

Разом з тим, при дослідженні змісту реклами на біг-бордах та сіті-лайтах, фасадах торгівельних об’єктів та торгівельному обладнанні зафіксовано порушення реклами алкогольних виробів, реклами знаків для товарів і послуг, інших об’єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються алкогольні вироби.

У більшості випадків порушення стосуються реклами пива та вина. До відома суб’єктів господарювання, з 01.07.2015 року набули чинності до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних та тютюнових виробів», відповідно до яких пиво було віднесено до алкогольних виробів.

Звертаємо увагу! Відповідальність за порушення законодавства про рекламу відповідно до п.2.ст.27 Закону України «Про рекламу» несуть в тому числі розповсюджувачі реклами, винні в порушенні встановленого законодавством порядку розповсюдження та розміщення реклами. Тобто, суб’єкти господарювання. які надали згоду на розміщення на фасадах своїх приміщень, холодильному обладнанні, на зонтах, столах, стільцях , тощо реклами алкоголю несуть відповідальність як розповсюджувачі.
Розмір штрафних санкцій передбачено до 300 неоподатковуваних мінімумів громадян , в розмірі 5040,00 грн.

який стосунок алкогольна отрута має до кохання?


Підписуйтесь на новини сайту #ТверезийЧернігів та на наші канали у соцмережах, щоб завжди бути проінформованим з важливих алкогольно-тютюнових питань та подій, які відбуваються в Україні та світі.